frequently asked questions

“veelgestelde vragen”

Hieronder vind je een overzicht van de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op!

c Alles uitvouwen C Alles invouwen

Algemeen

Daar gaan we je over bellen! Zo maar een prijs uit de losse pols is niet mogelijk.
Vanwege het type product zijn er geen terugbetalingen of retouren mogelijk na aankoop van uw portretten.

Dit is waar het kennismakingsgesprek over gaat! We willen echt weten wat je belangrijk vindt. Wat je het meest nodig hebt. We kunnen Zakelijk, Beauty en/of Boudoir prima combineren. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan een versterkende, zelfverzekerde boudoir experience met een vleugje beauty portrait, of juist andersom. Óf je kunt je op slechts één van de specialismen concentreren, het zijn jouw wensen en wíj……… zijn er helemaal voor jóu

Opeens ben je niet meer alleen degene voor de camera. Investeren in jezelf betekent dat je waardevol bent. Heb je er ooit over nagedacht hoe belangrijk jij voor je dierbaren bent? Heb je erover nagedacht wat het werkelijk betekent om je eigen schoonheid te definiëren en te omarmen?

Je bent prachtig. Ik weet het zeker! Je partner weet het. Je kinderen weten het. Je familie & vrienden weten het. Misschien twijfelde je zelf op een gegeven moment. Waar is ze naartoe? Laten we haar samen terug vinden en vast leggen.

Geen zorgen, Katinka heeft dames gefotografeerd in alle soorten en maten en van iedere leeftijdscategorie tot en met eind negentig. We zijn er van overtuigd dat, wanneer zij door haar lens naar je kijkt, zij jouw innerlijke en uiterlijke schoonheid perfect kan vastleggen, ongeacht de levensfase waarin jij je bevindt.
Katinka; ”Mijn doel is dat, als je voor mijn camera staat, je gaat ervaren hoe mooi je vandáág werkelijk bent,”

Omdat jij meer waard bent dan enkel je to-do lijst. Omdat je gefotografeerd wil worden op je aller best!
Geniet van alle verwennerijen gedurende je persoonlijke stijladvies, de professionele aandacht voor je haar en make-up. Geniet van een portretfotograaf die tijdens je hele experience tijd besteedt aan het begeleiden van alles wat jou mooi maakt en zelfvertrouwen geeft, want nu weet je zéker dat je er echt op je allerbest uitziet!
Al die aandacht vertaalt zich bijna automatisch in een sprankeling in je ogen die is terug te zien op al je foto’s.

En of je nu kiest voor heel onze topcollectie of een enkele wall art aan wilt schaffen, dit is dé manier om een prachtige, blijvende herinnering vast te leggen.

In het huidige digitale tijdperk van mobiele telefoons en het steeds veranderende landschap van fotografie vind je dit misschien een overbodige vraag. Waarom zou je een portretfotograaf nodig hebben als je dat gewoon zelf met je telefoon kunt fotograferen en naar sociale media kunt uploaden?

Ons werk is meer dan een simpele “selfie”. Niet alleen een technisch en kwalitatieve verbetering, wij bieden een complete fotoshoot experience. Hier bij Katinka Tromp Photography Studio in Rotterdam Kralingen, is het onze missie om ervoor te zorgen dat we jou niet alleen prachtige foto’s bezorgen, maar dat je vooral ook krachtig en empowering weergegeven wordt. Vaak horen wij dat het een Magische Transformatie is die onze klanten mee maken.

Als je terugkijkt op portretten van je grootouders en overgrootouders, wat zie je dan echt? Het is meer dan een stuk papier dat in het donker is ontwikkeld en in een album is gestopt. Het is jouw geschiedenis, jouw afkomst, jouw erfenis van alle mensen die van je hebben gehouden. Daarom zoek je een fotograaf, en niet zomaar de eerste de beste. Je zoekt iemand die niet alleen weet hoe apparatuur en hulpprogramma’s technisch werken of hoe ze de basisinstellingen op een camera moeten gebruiken, maar ook; iemand die weet hoe je met jezelf in contact kunt komen tijdens je fotoshoot. Iemand die weet hoe je op zo’n manier kunt poseren, dat je als je allerbeste zelf wordt gepresenteerd. Iemand die JOU ziet en daar kunstwerken van maakt waarin jouw totale schoonheid wordt overgebracht, zodat je geliefden die schoonheid elke dag kunnen zien.

Je hebt een professionele fotograaf nodig als je een mijlpaal of een relatie viert met iemand van wie je houdt. Generatie portretten met je moeder en je dochter, zussen of beste vrienden. Je hebt een professional nodig wanneer je er klaar voor bent om een artwork te creëren dat je kinderen en kleinkinderen zullen koesteren zodra je er niet meer bent. Je hebt een professionele portretfotograaf nodig als je vandaag je gezin wilt vieren en die liefde wilt vastleggen. Voor prachtige erfstukken, tentoongesteld op jouw muren, zodat jijzelf of jouw geliefden elke dag een waardevolle herinnering hebben.

Alle portretten die je aanschaft worden op de dag van de portret onthulling naar je verzonden middels WE-transfer en na ontvangst van de volledige betaling! Voor alle fysieke producten, zoals een album, streven wij ernaar deze binnen 5 weken beschikbaar te hebben om te kunnen worden opgehaald. Mocht je je afbeeldingen vóór een bepaalde datum nodig hebben, raden we je aan je fotosessie tijdig van tevoren in te plannen.

Momenteel ivm Covid-19 is dat niet mogelijk . Bovendien, specifiek voor onze Boudoir experience, bevind je je in een strikt vrouwelijke omgeving. Voor de onthullingen, alleen in overleg en op afspraak, ontvangen wij extra gasten.

Je bent van harte welkom om degene van wie je het meest houdt mee te nemen naar je portret onthulling zodra dat weer kan. Jouw shoot experience daarentegen is een heel persoonlijke aangelegenheid, dus je boekt dat tijdslot expliciet voor jou alleen. En…..jammer van die Covid-19 maatregelen, maar we hebben helaas geen aparte wachtruimte.

Wij zijn trots op al onze modellen, al die prachtige vrouwen die de moed hebben gehad hun onzekerheden te overwinnen en dat dragen we graag uit máár….. UITSLUITEND met je schriftelijke / ondertekende toestemming. Je portretten worden zelfs opgeslagen op een afgesloten, met een wachtwoord beveiligde server (niet in de cloud) onder een nummer en niet onder je naam.

Graag! Je kunt langs komen voor een persoonlijk adviesgesprek of we kunnen kennis maken via video calls.

Goh, waar moet ik beginnen! Als je naar een van de, meer “keten”, fotostudio’s kijkt, bieden ze inderdaad hapklare shoots – Zij verdienen hun geld vaak met lopende band werk en als je dit goed bekijkt, worden de foto’s / albums uiteraard apart verkocht tegen zeer hoge prijzen. Wat helaas ook voorkomt is dat de bewerking van de prints van veel mindere professionele kwaliteit zijn.

In onze professionele studio in Rotterdam Kralingen, maken we gebruik van zeer ervaren professionals zowel in ons team als in onze productie. Van de make-up & hair styling tot aan de drukkerij, écht alles staat in het teken van de hoogst mogelijke kwaliteit. Jouw persoonlijke experience is vanaf de eerste kennismaking tot aan het uiteindelijke product gericht op een high-end beleving en uitsluitend toegespitst op jouw wensen.

Katinka Tromp heeft velen jaren ervaring als gespecialiseerd internationale fotograaf en is aangesloten bij het keurmerk van DuPHO, een beroepsorganisatie voor professionele fotografen. Daarnaast blijft zij zichzelf constant vernieuwen door regelmatig nieuwe opleidingen, workshops te volgen en deel te nemen aan mentor groepen. Daarnaast maakt zij deel uit van een zeer uitgebreid internationaal netwerk van beroeps fotografen. Haar studio Glam-team is volledig gecertifieerd en er wordt alleen met prestige make-up en verzorgingslijnen gewerkt.

Dankjewel. Dat is voor ons een mooi compliment! We werken samen met ons team dan ook heel hard, om de juiste aandacht te geven tot aan de kleinste finesse. We positioneren je van je haar tot aan je pink! Wij weten hoe onhandig we opeens kunnen worden zodra er een camera op ons wordt gericht.

Nou, dát vergt wat onderzoek. Je wilt kunnen rondneuzen door fotogalerijen van fotografen en zien wiens werk je aanspreekt. Vanuit daar neem je misschien contact op met elk van die fotografen om te bespreken wat je in gedachten hebt voor je fotoshoot en de soorten wall art die je overweegt. Je bespreekt zaken als services en producten. Je vraagt naar de service menu’s van elke fotograaf en hoe zij hun studio runnen. Je bespreekt prijzen met elk van de fotografen en of u die afbeeldingen persoonlijk of via een online galerij gaat bekijken. Je bespreekt of die fotograaf alles gewoon op een schijfje zet, of het al dan niet bewerkt is en hoe je dat artwork ontvangt.

Vanaf dat moment zou je een weloverwogen beslissing moeten kunnen nemen over wie je voor jouw portretten wilt inschakelen. Of dat nu Katinka Tromp Photography is of niet, we hopen dat je ons in ieder geval de gelegenheid geeft om kennis te maken.

Hedendaags portretten is onze corebusiness. Vrouwen fotograferen, in elke fase van haar leven en licht op haar laten schijnen, om al die wonderbaarlijke schoonheid van haar te weerspiegelen en die magie te vieren om haar nalatenschap te eren.

Katinka is geen doorsnee portretfotograaf. Haar werk wordt omschreven als “romantisch, modern en oprecht”. Ze is creatief en gefocust en behandelt elke client en foto experience met de grootste zorg en met aandacht voor detail.

Onze klanten zijn op zoek naar erfstukken, naar artwork in plaats van naar snapshots die op een schijfje zijn gebrand. Dat is natuurlijk wat hen naar Katinka Tromp Photography trekt, als zijnde de hoffotograaf voor het leven. Vertel me eens, hoe droom jij ervan om gefotografeerd te worden?

Je wordt binnen 14 dagen na je fotoshoot, je grote fotomodel experience, opnieuw uitgenodigd voor de portret onthulling. We boeken de datum meteen aan het einde van je fotoshoot zodat je weet wanneer je jouw prachtige portretten kunt komen bewonderen!

De niet aangekochte portretten worden door ons niet bewaard, dus je wordt sterk aangeraden om de portret onthulling op het voor jou beste moment te reserveren.

Ik raad je aan om je fotoshoot 8-10 weken voordat je je foto’s nodig hebt, te boeken. Het kan 5 weken duren voordat de albums zijn geproduceerd. Mocht je het toch eerder nodig hebben, proberen wij altijd mee te denken voor een passende oplossingen!

Én…….”wacht niet te lang”, is ons advies. Er komt misschien nooit een “morgen” en wachten zodat je nog een beetje gewicht kunt verschuiven of wachten om je zelfverzekerder te voelen, het zal misschien nooit gebeuren. Dus heb vertrouwen, in jezelf én in ons en neem vandaag de beslissing.

We sturen je een handige voorbereidingsgids die letterlijk alle dingen in kaart brengt die je nodig hebt in de aanloop naar je grote dag. We houden echt je hand vast bij iedere stap en hebben regelmatig contact met je!

Wat super leuk om te horen dat je klaar bent om bij ons te boeken! De volgende stap is om ons contactformulier in te vullen zodat wij daar zo spoedig mogelijk op kunnen reageren.

Tijdens je designconsult zullen we je laten zien wat je op de dag van jouw sessie kunt verwachten en kunnen we je eventuele vragen beantwoorden.

Fotoshoot

Professioneel haar en make-up is altijd inbegrepen in onze experience fee! We zullen je vragen om naar de studio te komen met een schoon, gehydrateerd, make-uploos gezicht en schoon geföhnd haar, zodat we meteen aan de slag kunnen. Laat de transformatie maar beginnen!

Wij fotograferen doorgaans op doordeweekse dagen, dus het kan zijn dat je op een welverdiende vrije dag moet boeken voor je ervaring bij ons. Voor familie shoots, of luxere pakketen kunnen we eventueel een uitzondering maken.

Tijdens je consult nemen wij dit allemaal met je door, er wordt uitgebreid advies gegeven!

Spannend! Bij zakelijke portretten is het mogelijk meteen dezelfde dag je keuze te maken. Voor alle andere services laten we je graag binnen 2 weken terug komen om eventueel samen met je geliefde, jouw artwork uit te kiezen met een geweldige portret onthulling.

Zoveel als je eigenlijk wilt. Wij veranderen je echter niet in iemand anders. Je haar- en make-up artiest zal jouw eigen look op een gepolijste manier complimenteren. We maken je prachtige portretten met krachtige poses in flatterende natuurlijke verlichting. Uiteraard kunnen we littekens, pigmentvlekken en de meeste tatoeages op jouw verzoek verwijderen – vraag het ons gewoon. Wij proberen zo natuurlijk mogelijk te werk te gaan maar een kleine touch-up hier en daar is meestal niet ongewenst.

Dat gezegd hebbende, worden de meeste cellulitis problemen al opgelost met deskundige poses en de juiste verlichting. We gaan niet te ver, maar normaal gesproken maken we de huid egaal, verwijderen wallen onder de ogen en strijken eventuele uitstulpingen door lingeriebandjes of bh-bandjes glad. Als je specifieke vragen of verzoeken heb over de “master-retouche” of wat we kunnen doen, stel ze dan gerust!

Graag! We raden aan om in totaal 3-4 outfits bij je te hebben voor je fotoshoot, maar dat kan ook een combinatie zijn van stukken die je meeneemt of iets anders dan dat we in de couture garderobe hebben – het is helemaal aan jou! We vragen wel dat iedereen haar eigen basiscollectie mee brengt zoals nude & zwart ondergoed met een goede pasvorm. Te kleine lingerie knijpt vaak de huid af en dat fotografeert minder elegant.

Enkele dagen voor je shoot bellen we om alle outfits door te spreken. Vaak gaan we dan ook FaceTime of een Zoomcall doen zodat ik je gekozen outfits of nog te kiezen outfits kan zien, en de final selection kan samen stellen. Denk er aan dat de outfits fris gewassen, gestreken en (huisdier)haren vrij is, alles dat kreukbaar is graag op hangers meenemen.

Daarboven op bieden wij een schitterende Couture garderobe waaruit je kunt kiezen. Onze Couture Wardrobe Access is inbegrepen bij de vooraankoop van je portret collectie. De Couture Wardrobe is gevuld met de maten XS tot 4XL en bevat prachtige jurken, een collectie lingerie en luxe outfits die je tijdens je sessie kunt gebruiken. die volledig We begrijpen dat lingerie shoppen een beetje spannend kan zijn, maar vertrouw ons als we zeggen dat we heel veel geweldige opties in de studio hebben voor elk lichaamstype. Ook werken wij nauw samen met special zaken die je uitstekend kunnen adviseren.

Maak je geen zorgen, wij zullen jou door alles heen begeleiden. Van het kiezen van de beste outfits, tot aan het poseren en het bereiken van je allerbeste look. Ik stuur je naar aanleiding van onze eerste kennis making een link met alle informatie die je nodig hebt voor een succesvolle fotoshoot en tijdens de fotosessie begeleid ik je bij iedere te nemen stap. Dit is waar ik voor ben opgeleid! Het enige wat jij hoeft te doen is te ontspannen en plezier te hebben.

Geen enkel probleem, het verwijderen van cellulitis, acne en striae maakt deel uit van het touch-up proces en is bij je aankoop inbegrepen. We veranderen de lichaamsdelen van mensen niet in een andere vorm dan normaal.

Lingerie hoef je absoluut niet te dragen. De mogelijkheden zijn eindeloos. We hebben voldoende alternatieven voor lingerie zoals simpele witte overhemden, lakens, tulle, nep bont etc. Het is allemaal aan jou. Jij bepaalt de sfeer die je tijdens je boudoir experience wenst te creëren.

In onze Boudoir studio creëren we het liefste een illusie van naakt. We portretteren alleen artistiek, bedekt en impliciet bloot. Daarbij doen we dat ook zelden aan het begin van een shoot, we werken er, afhankelijk van hoe jij je voelt, samen naar toe. Wees gerust, het is helemaal aan jou! De studio is een veilige omgeving en we willen een zo ontspannen mogelijke ervaring creëren.

Zeker! Zo’n mooie manier om jullie connectie te vieren! Laten we iets heel speciaals maken! Als je wilt dat zij zich bij je aansluiten, vermeld dit dan tijdens je reservering.
Let op; Momenteel Ivm Covid-19 alleen te boeken wanneer jullie tot hetzelfde huishouden behoren.

Praktisch

In deze onzekere Covid-19 periode zijn wij uiteraard iets coulanter met annuleringen. Normaliter kom je in aanmerking voor gehele restitutie van het reeds betaalde bedrag of voor verplaatsing van de fotoshoot, wanneer er sprake is van overmacht en de sessie minimaal 7 dagen vóór de geplande datum wordt geannuleerd of verplaatst

Wanneer een fotosessie minder dan 24 uur voor de geplande datum wordt geannuleerd, is er geen restitutie van toepassing.

Mocht je onverhoopt zonder bericht je afspraak missen dan vervalt ieder recht op restitutie.

Het reeds betaalde bedrag voor de sessie wordt ingehouden om het verlies van de sessie, personeelskosten van de make-up / haarstylisten overige kosten te vergoeden.

In onze professionele studio in Rotterdam Kralingen, die is ingericht voor zowel boudoir fotografie, als voor branding en hedendaagse portretten. Natuurlijk is Katinka, tegen een meerprijs, ook beschikbaar voor buitensessies en op locatie, zelfs op droom locaties over de hele wereld!

We raden je ten eerste aan om op tijd te zijn, omdat we je mogelijk niet kunnen ontvangen wanneer je te laat bent. We boeken vaak meerdere cliënten per dag en onze planning is gebaseerd op het bieden van maximale service voor iedere sessie. Als men te laat is, zal het je shoot experience daardoor verkorten, zodat we op tijd klaar zijn voor onze volgende client. Wij gaan respectvol om met de agenda van onze cliënten, en wij hopen dat jij begrip hebt voor die van ons.

Tot minimaal 7 dagen voor de geplande datum is het mogelijk de sessie datum te wijzigen

Een foto experience bij ons in de studio is een “de luxe” ervaring die elke vrouw verdient. Daarom willen we dat je investering ook zo ontspannen mogelijk is. We proberen hierin met al onze cliënten mee te denken en bieden daarom gespreid betalen aan als een financieringsoptie voor jouw sessie!

We hebben het geluk dat we een aantal zeer mooie hotels met speciale “vrienden van de studio deals” in de buurt hebben. Details kunnen op verzoek worden verstrekt.

Dat varieert en hangt van meerdere zaken af. De ervaring leert dat je tussen de 2,5 en 4 uur in kunt plannen om te besteden aan de foto sessie, inclusief haar en make-up.

Goede vraag! In onze studio gaan wij met de grootste mogelijke zorg om met de huidige situatie en volgen wij de de voorgeschreven regelgevingen. Wil je meer informatie? Klik dan op deze link.

Kristien Verlinden
Kristien Verlinden
10:46 07 Apr 22
Via een vriendin ben ik... bij jullie terecht gekomen. Na een fijn intakegesprek met Katinka zelf werd de datum ingepland. Wat heb ik genoten! In de watten gelegd van begin tot eind. Katinka en haar team stellen je helemaal op je gemak wat maakt dat het resultaat buitengewoon is. Iedere vrouw zou zich dit zelf moeten gunnen.lees verder
Hanny Straaijer
Hanny Straaijer
17:36 15 Mar 22
Geweldige shoot! Lieve... Katinka en Glam team. Dank voor de heerlijke dag.lees verder
Bekijk alle beoordelingen
js_loader

Pin It on Pinterest

Share This
× WhatsApp!