Vaak krijgen wij van onze clienten de vraag hoe ze zich het beste kunnen voorbereiden op een shoot. We zien in de studio toch nog wel veel clienten die met bijvoorbeeld een spray-tan binnen komen of met een totaal nieuwe coupe haar. Dit geeft niet altijd het gewenste resultaat op de foto’s. Daarom delen wij hier onze Do’s & Dont’s om jou op weg te helpen naar een goede voorbereiding voor een fotoshoot. 

DO’S

Handen, voeten en nagels

Maak van deze gelegenheid gebruik om jezelf in de watten te leggen. Ga een paar dagen voor je shoot voor een manicure en pedicure! Dit geeft je een afgewerkte, gepolijste look. Afgebroken nagellak of afgekloven nagels kunnen storend zijn.

Scheren of epileren

Scheer je oksels, benen, bikinilijn en misschien zelfs je bovenlip. Epileer ook nog even die verdwaalde haartjes bij je wenkbrauwen.

Was en kleur je haar

Was je haar de avond van tevoren. Kom met droog haar naar de studio zodat ons Glam-Team aan de slag kan.

Borstel en verzorg je lippen

Klinkt raar, toch?! Droge lippen zijn erg moeilijk te retoucheren tijdens de nabewerking van de foto’s. Gebruik in de dagen voorafgaand aan je fotoshoot een lipscrub of gebruik je tandenborstel, terwijl je je tanden poetst, om ook een paar keer over je plooi heen te gaan. Dit zal helpen bij het afstoten van dode huidcellen. Breng daarna een vocht inbrengende lippenbalsem aan.

Extra kleding en accessoires

Neem minstens 4-5 verschillende outfits mee, een paar schoenen en alleen accessoires als je ze normaal ook draagt. We gebruiken het misschien niet allemaal, maar wat extra keuzes en variaties kan nooit kwaad. Wanneer klanten een paar extra garderobe-opties meebrengen, kan ik een paar verschillende looks stylen, waar zij misschien nooit aan gedacht zouden hebben, maar er uiteindelijk dol op zullen zijn.

Maak een afspeellijst

Muziek zal je echt helpen om in de mood te komen!! Heb je Spotify, of Apple music,  probeer dan muziek te selecteren die past bij het concept van je shoot. We hebben een bluetooth-luidspreker in de studio om je deuntjes te streamen als je ze meebrengt! Lukt dat niet? Wíj hebben ook een mooie reeks afspeellijsten die bij de meeste mensen goed passen.

Smeren, smeren en nog eens smeren!

Smeren is de sleutel voor een mooie soepele huid! Zorg ervoor dat je de week voorafgaand aan je shoot, twee keer per dag hydrateert. Gebruik op de dag van je shoot een niet-bronzer verhelderende lotion. Als je het moeilijk vindt om een ​​verhelderende lotion zonder kleur te vinden, kun je altijd een lotion op oliebasis gebruiken, zoals een Argan Oil Moisturizer of Coconut Oil Moisturizer. Gebruik geen gekleurde lotions of iets met kleur. 

Breng een zachte kimono mee

Dit zorgt ervoor dat eventuele markeringen van strakke beha’s, enz. niet meer zichtbaar zijn. De huid wordt mooi glad en gelijkmatig, zodat de afdrukken van de bandjes, niet in je foto’s verschijnen.  Én ik heb gemerkt dat de meeste klanten een hogere lichaamstemperatuur hebben terwijl ze hun make-up laten doen vanwege de zenuwen … het is dan een beetje lastig om make-up aan te brengen wanneer je transpireert!

DONt’S

Bronzen en Tanning

Spray geen Tan of Bronzer voorafgaand aan je fotoshoot. Ik weet dat je denkt; ‘ Ik zie er beter uit met een kleurtje’,  maar ik verzeker je, zelfs wanneer je de strepen en oneffenheden met het blote oog niet ziet, zal de camera ze oppikken. Je fotografeert veel meer bruin dan je denkt dat je er voor de spiegel uitziet. Spraytans fotograferen zelfs oranje in kleurenafbeeldingen. Vertrouw op mijn deskundigheid hierin !! Dus ook géén getinte lotions of bronzers op je lichaam! Zelfs na deze waarschuwing, krijg ik toch nog een heleboel vrouwen die me een bericht sturen om te vertellen dat ze al jaren aan het sprayen zijn en dat ze zich niet kunnen voorstellen dat ze dat niet doen voor een fotoshoot. Natuurlijk zal ik je nog steeds fotograferen, maar helaas houdt onze standaard retouchering geen rekening met spray tan-correctie, dus houd daar wel rekening mee.

Feestje de avond voor je shoot?

Als je nerveus bent, probeer dan liever een bubbelbad of een yoga les. Katers zijn écht niet sexy.

Kleding met Logo’s

Kleding met logo’s, opvallende teksten en drukke prints. Probeer zoveel mogelijk bij jezelf te blijven en te kiezen voor kleding die tijdloos is.

Haar

Je haar kleur en style nét voor je shoot veranderen! Dit is niet het moment om te experimenteren met een geheel nieuwe look.

Rode Wijn

Drink géén fles rode wijn vlak voordat je shoot begint. Het maakt vlekken op je tanden en aangeschoten op de foto staan is niet echt mooi. Échter, ik ben, als liefhebber van een goed glas wit, zelf best een voorstander van een beetje drank om angst te verzachten als je super nerveus bent. Champagne of witte wijn is een goede optie omdat het geen vlekken op je mond geeft en je toch een beetje kalmeert.

Manicure

Pin It on Pinterest

Share This
× WhatsApp!