Tijdens een fotoshoot is het belangrijkste stuk, het leren kennen van jezelf, zien wie je bent. Het visueel maken van dat, laat je door andere ogen naar jezelf kijken. Doordat we je echt leren kennen, kunnen we jouw echte ik op de foto zetten, hoe? Denk maar aan een bruiloft, de fotograaf heeft vaak maar een split second om die ene juiste emotie of dat mooie gebaar vast te kunnen leggen. Dat is bij portretfotografie net zo, doordat we jouw achtergrond, jouw verhaal kennen, herkennen wij die ene emotie, die ene blik, waardoor je de meest unieke prachtige foto’s van jou krijgt. Ja echt, ook van jou! Zie het als onderdeel van jouw proces. Show the world who you are!

Betrap jij jezelf weleens op dit soort gedachten? No worries, het overkomt iedereen. En het beste nieuws: het is nooit te laat om het te veranderen …” Dit is zo waar! Lees eens mee met de de gedachte van deze dame:

Ik sta onder de douche en ik check gelijk even of mijn nagellak nog op mijn tenen aanwezig is.. Ik kom dan tot de conclusie dat ik toch wel iets naar voren moet leunen om ook echt daadwerkelijk mijn tenen te zien, SLIK… Er zit wat in de weg. Nah, denk ik, het valt nog mee.

Eenmaal uit de douche kan ik het niet laten om toch even mijn zij-profiel te bekijken. In- en uitademend beweeg ik mijn buik in en uit. Tsja, wat vind ik hier nou van.. Ik droog mij af en trek mijn ondergoed aan. Ik kijk nog eens in mijn geliefde spiegel en denk Fuck, wat zie ik er goed uit..

Ik realiseer me dat ik in nog geen kwartier tijd verschillende gedachtes over een bepaald deel van mijn lichaam heb. Ja, mijn buik is wat voller, na een zwangerschap (lees als een excuus wat ik al 14 jaar gebruik) is dat gewoon nooit meer dat strakke buikje geworden.. Maar waarom ben ik het ene moment positief en op het andere moment zie ik alleen maar dat grote turkse brood onder me borsten?

Nou komt ie hoor.. ZELFACCEPTATIE! Ja, dat is het! Tuurlijk heb ik momenten dat ik denk, BAH ik wil mega skinny op het strand liggen. Maar is dat ook het beeld van nu? Is dat nog een realistisch beeld? Ik denk aan de Dove reclame – de paspoppen met maatje 42-44, het Body-positivity fenomeen wat sinds de Kardashians een totale hype is geworden met hun big-asses. Ik pas dus precies in dat beeld! Ja, een stukje herkenning. Ik mag er zijn!

Ik doe nog even een rondje voor de spiegel en kijk nog eens goed naar mezelf. DAMN, looking good. Tsja, beter met lingerie aan dan naakt. Maar hé, dat stukje zelfacceptie geeft mij voldoening om een glimlach op mijn gezicht te toveren, naar de kast te lopen en nog een reepje chocolade naar binnen te schuiven en dat doe ik terwijl ik knipoog naar mijn fruitschaal om te zeggen dat hun vandaag ook nog aan de beurt komen.

Ik denk dat elke vrouw onbewust wel iets te zeggen heeft over zichzelf, ergens onzeker over is of gewoon een complimentje nodig heeft. Het is belangrijk voor jezelf te zorgen en ieder doet dat op zijn eigen manier. De een met veel sporten, de ander met mooie kleding, de een met chocola en de ander weer met een schaaltje worteltjes.

Accepteer je zelf zoals je bent, zorg goed voor jezelf. Op welke manier voor jou dat ook mag zijn.

Pin It on Pinterest

Share This
× WhatsApp!