Omdat ik uit een Nederlands/Engels gezin kom, heb ik altijd Sinterklaas met mijn Nederlandse familie gevierd en Kerst met mijn Engelse familie.

Herinneringen zijn geweldig. Ze zijn mijn realiteit!

Ik herinner me dat Kerstmis altijd begon op 6 december met het optuigen van een kerstboom met veel sierlijke decoraties. FEESTELIJK was mijn moeders favoriete woord.

Als een klein meisje schreef ik mijn kerstbrief aan de Kerstman met mijn wensenlijst, en ik bedoel lijst!! Dit was mijn favoriete schrijfoefening, met mijn prachtige fonetische woorden en ik scheurde foto’s uit boekjes met alles wat mijn kleine hart verlangde. Ik houd ervan! Ik heb nog steeds een lijst ergens in mijn doos met herinneringen op de zolder. Je voelt de passie op het papier.

Ik hield van de opwinding, de sensatie van alles.  Zodra de kerstboom stond begon het al! Een week voor de grote dag, was ik zo opgewonden en deed ik nog meer mijn best om mijn ouders te helpen om extra punten te scoren om braaf te zijn, in de hoop dat al mijn kerstwensen die ik naar de Noordpool had gestuurd zouden worden ingewilligd.

Ik ging altijd stiekem uit bed en uit het raam kijken om te zien of ik de Elfen kon zien, die er altijd waren om te zien of alle kinderen braaf waren!

Op kerstavond (24 december) hingen we onze kerstsokken op. We mochten onze eigen kussenslopen versieren met stofverf en markers zodat de Kerstman zou weten wie wie was! Borden vol met lekker hapjes stonden bij de open haard voor de Kerstman en zijn rendieren!

En dan was het kerstochtend! Alle lekkernijen bij de open haard waren gegeten (kruimels overal!!), de wortel voor Rudolph en zijn vrienden was verdwenen. En in plaats daarvan stond er een zak vol cadeautjes. Oh wat waren we blij!!  Ik herinner me nog dat we uit bed kwamen om 5 uur ’s ochtends en stiekem naar beneden gingen, op de krakende trappen, om te zien wat er allemaal in de kerstsokken zat, en…. of we allemaal dezelfde grootte hadden! Ik had jongere zussen dus ik had genoeg om te vergelijken!  En dan weer naar boven te gaan om te wachten tot mama en papa wakker waren zodat we allemaal naar beneden konden gaan en konden doen alsof we hééél verrast waren!

Elk jaar kregen we een mandarijn, een zakje gouden chocolade munten en een zakje kerst snoepjes, plus de rest natuurlijk. En mama zei altijd: “Oh, de Kerstman heeft weer alles in de war gegooid”, en verplaatste cadeautjes van de één naar de andere sok!

Dit zijn tradities, het maken van de mooiste herinneringen. Ik kijk er met zoveel plezier en met een gevoel van warmte en gelukkige gedachten naar terug. Ik heb de traditie natuurlijk voortgezet met mijn eigen kinderen. Ja, ik word ook wakker om 5 uur ’s ochtends door de krakende treden van de trap. Ik glimlach dan in mijn halve slaap.

Ik houd van dit feestelijk seizoen én van het maken van herinneringen. Daarom bied ik dit jaar een geweldige Kerst Beleving aan in mijn studio. Samen met de Kerstman natuurlijk en in een feestelijk gedecoreerde studio. Je kinderen, kleinkinderen (en opa’s en oma’s) komen in hun mooiste kerstoutfit naar de studio om hun verlanglijstjes voor de Kerstman te schrijven, met hem gefotografeerd te worden en een geweldige tijd te hebben.

We zijn erin geslaagd om de Kerstman te overtuigen om langs te komen in Rotterdam in Oktober voordat zijn zeer drukke seizoen begint, hij is hier slechts voor een paar dagen dus wees er snel bij!!

We hebben datums gepland in de studio in de herfst schoolvakanties van 18 tot 20 oktober, zodat albums, muurkunst en portretten op tijd kunnen worden geleverd voor de feestdagen en de kerstdrukte.

Wilt u meer weten? Of meteen een plekje reserveren. Bel of mail even om in te plannen.

Ik kijk er zo naar uit voor jullie mooie herinneringen te mogen vastleggen.

Liefdevolle groet, Katinka