Fam Tromp thuis

Fotografie en waarom ik doe wat ik doe

De liefde voor mijn kinderen en het fotograferen van heb door de jaren heen heeft mij de sleutel gegeven om de deur naar een nieuwe carrière te openen. Mijn kinderen hebben mijn passie voor fotografie aangewakkerd en inmiddels ben ik een professionele portretfotograaf met eigen studio.

Vandaag de dag is het minder makkelijk mijn kinderen allemaal bij elkaar te krijgen om ze voor mijn lens te poseren, zodat we tastbare herinneringen voor de toekomst hebben. Misschien hebben ze er een beetje genoeg van, gefotografeerd worden als schattige baby's, de jaarlijkse kerstkaarten, de vakantiefoto's en zo verder. Ergens begrijp ik het wel. Ik had altijd een excuus om ze te fotograferen.

Nu zetten we als gezin één keer per jaar een familie fotoshoot op de kalender. Mijn favoriete dag. Kinderen groeien zo snel op - dit is een moeders opmerking - dat ik geen minuut van ze wil missen. Door mijn lens kijk ik terug op het afgelopen jaar en naar de veranderingen die zij hebben ondergaan. Ik ben trots op mijn kinderen die inmiddels allemaal jong volwassenen zijn me hun vrienden, vriendinnen en eigen bezigheden.

Ze zeggen misschien: 'nee, nee, niet weer!'. Maar intussen houden ze van hun foto's! Ze vragen inmiddels om tussendoor een update van hun profiel- en portretfoto's voor social media. 'Maar wel gewoon hoe ik ben mama, verder niets bijzonders!' 'Natuurlijk schat, geen probleem'.

De oudste is nu 25, dus we hebben vele, vele albums met fantastische herinneringen. Dit is mijn passie, dit is mijn leven, dit is mijn ware en hoogste waarde. Als ik oud en rimpelig ben, zullen we heel veel mooie boeken hebben om in de loop van de jaren terug te kijken en mijn kleinkinderen te laten zien hoe het toen was ...

Katinka

Gerelateerde Posts
No related posts for this content