1. Zoek een fotograaf die je vertrouwt!

Ik weet dat het erg verleidelijk is om de dichtstbijzijnde vriend met een leuke camera te nemen om wat foto’s van jou te maken. Maar ik zou je sterk aanbevelen om een professionele fotograaf te zoeken, omdat we het hebben over je BESTE zakelijke portret. Ga naar Google, vraag om aanbevelingen, maar bovenal ga op zoek naar een fotograaf wiens beelden overeenkomen met jouw visie en stijl. Ik zou ook willen voorstellen dat je in plaats van een e-mail aanvraag te sturen, de fotograaf belt of persoonlijk ontmoet (nog beter). Comfort en vertrouwen zijn belangrijke ingrediënten voor geweldige foto’s, dus neem de tijd VOORDAT je een sessie boekt.

2. Mooi haar!

Er zijn een paar voorbereidende stappen die zullen resulteren in betere afbeeldingen (ongeacht het doel). Denk eerst aan je haar. Ik adviseer je om 1 á 2 weken voor een sessie een kappersbezoek in te plannen, zodat je een strak uiterlijk hebt en ook tijd om te wennen aan je eventuele nieuwe coupe.

3. Kleding!

Neem tenminste 5 tot 7 dagen voor je fotoshoot contact op met je fotograaf en bespreek wat je mee moet nemen, wat je moet dragen en hoe je je moet voorbereiden op de shoot. Mijn belangrijkste suggesties m.b.t. je garderobe zijn: let op nauwsluitende kleding, textuur in plaats van een patroon, effen kleuren op prints, lagen om variatie toe te voegen, vergeet je accessoires niet.

4. Voorbereiden van je lichaam!

ALLEREERST: je hoeft echt niet 10 kilo af te vallen. Niet eens 5! Met veel poseren en hoeken kan veel worden bereikt. Daarom huur je een professionele fotograaf in. Zorg er wel voor dat je voldoende water drinkt en goed heb geslapen voor je sessie. Oh… en zorg ervoor dat je nagellak niet “gechipt” is.

5. Mooie make-up!

Je kunt het waarschijnlijk zelf goed genoeg, maar een professionele visagiste zal niet alleen alle geheimen en trucjes uit haar mouw toveren om je op camera er fantastisch uit te laten zien. Het is ook een ontspannende en verwen ervaring. Het geeft zelfvertrouwen, en dat is precies wat je nodig hebt om je beste foto’s te laten maken.

I’ll share a secret with you…..

Ik ken een heel toevallig een hele leuke, vriendelijke en zeer professionele fotograaf in Rotterdam die geweldig is in natuurlijke headshots. 🙂 Neem contact op om een persoonlijke intake te regelen of om je sessie in te plannen. Geniet ervan! Ik heb alles onder controle voor jouw prachtige, zakelijke portret.

Pin It on Pinterest

Share This
× WhatsApp!