Mijn lieve zus was reeds langer aan mijn mouw aan het trekken, “ waarom doe je eens niet een fotosessie bij Katinka?” Nu wist ik wel dat Katinka een van haar beste vriendinnen is, en dat Katinka een professionele portretfotografe is, maar waarom ik? “Waarom ik en niet een ander, waarom koos je mij uit de hele brij?” of hoe gaat dat liedje nu weer? Waarom niet was haar antwoord.  Ik moet bekennen dat zij op haar foto’s door Katinka er  fantastisch uitziet, stralend, une belle naturelle. Tegen een waarom niet argument kan niemand op. Vooral als je bent zoals ik en leert uit nieuwe ervaringen, door uit mijn comfortzone te treden. Onderwerp zijn van een fotoshoot, je ziet het soms wel als je bij de kapper  in een blaadje naar the making of kijkt, of het resultaat ervan, maar dat zelf doen?? Ikke voor een lens?

Nooit aan gedacht, stond nergens in een of andere bucketlist van me. Dat is voor mooie, jonge mensen met een strak lijf en ditto vel.  Is er dan echt niets beter, lees mooier, interessanter, te fotograferen? Ja ik weet het ik doe mijn best, let op mijn eten, op de alkoholintake rook niet meer maar toch, zestig jaar zwaartekracht veeg je niet zo maar onder de mat. En het is toch de bedoeling dat je jezelf zoals je nu bent herkent in de foto’s. Niet een of ander instagrammertje onherkenbaar door de vele filters, of helemaal weggefotoshopped tot een of ander onbereikbaar ideaalbeeld van hoe ik nooit geweest ben. Dus maakte ik tegen beter weten in en omdat curiosity the cat killed een afspraak met Katinka. En op het afgesproken tijdstip wis en waar stond daar een fotostudio klaar. Ik beken dat ik mijn dochter meegetroond heb om toch een beetje houvast te hebben. Wij tweeën mee de make up in. Er staat een haarstyliste en een professionele visagist klaar om het beste uit jezelf naar voor te brengen, twee reuze mensen die super professioneel en geruststellend werken.

Katinka Tromp

Wat een verwenning, eens door een specialisten onder handen genomen te worden. Ogen toe niet spieken, en rustig genieten. En dan, le moment suprème, Katinka neemt haar camera en jou de studio in. Is het de voorbereiding, door de sfeer die ontstaat, door het licht, ik weet het niet. Of is het de warme erg professionele aanpak en omkadering die maakte dat ik me geen seconde ongemakkelijk gevoeld heb eens ik voor de lens stond. Katinka werkt zo geruststellend, totaal relax, niets moet. Of toch, je moet jezelf zijn voor de camera, spontaan, vergeten dat er foto’s genomen worden. Het is gewoon een namiddag die je doorbrengt met een vriendin. Die toevallig foto’s neemt met een camera en niet met een telefoon, en de foto’ enkel voor jou maakt.

Voor Ella en mezelf was dit een once in a lifetime ervaring. Een ongelooflijk avontuur in wonderland. Het moeilijkste bleek uiteindelijk uit de vele foto’s de beste kiezen, wat een opdracht, wat een verassingen, wat een formidabele mensen en ervaring.

Bedankt Katinka en team.

Tot ziens, misschien.

Loes

Pin It on Pinterest

Share This
× WhatsApp!