Netwerken is het leggen en onderhouden van contacten.  Jouw netwerk kan jou helpen in je werk en privéleven. Netwerken is nooit eenzijdig. Het doel is om elkaar verder te helpen. Als je bijvoorbeeld een bepaalde expertise, dienst of product zoekt, kun je deze wellicht vinden via je netwerk. Maar als het iemand in jouw netwerk is, is het de bedoeling dat jij diegene ook verder probeert te helpen. Het doel van netwerken is het delen van kennis, informatie en contacten. Hoe doe je dat?

Dat kan Katinka je heel goed vertellen, want zij is Queen in netwerken en heeft dan ook een enorm netwerk opgebouwd in de afgelopen jaren. Wist je bijvoorbeeld dat ze Partner en Ambassadeur is bij MKB? MKB Rijnmond zet zich actief in voor een beter ondernemersklimaat in de regio Rotterdam en organiseert unieke en gezellige, grote en kleine evenementen. Ambassadeurs onderhouden contact met leden en hebben elk een eigen groep als aanspreekpunt voor hen. Dit kan telefonisch of per mail, maar ook nodigen zij de leden uit hun groep uit om een keer mee te gaan naar bijeenkomsten. Op deze manier kom je weer met nieuwe mensen in contact.

Ben je op zoek naar een bepaalde ondernemer, product of dienst? Vraag het je netwerk! Tip van Katinka; Zorg dat je je contacten “warm houdt” om de band te versterken. De ambassadeurs staan altijd open voor vragen, opmerkingen en suggesties. Zoek een of meerdere ondernemersplatformen die bij je passen, zo houd je het laagdrempelig en krijg je die persoonlijke binding. Katinka doet dit met heel veel plezier en nodigt je graag uit om eens mee te gaan! Een andere tip, zet je zakelijke profielfoto op je visitekaartje. Zo heb je een visuele herinnering aan je ontmoeting.

Naast MKB Rotterdam, is Katinka ook aangesloten bij Netwerk VIZI. VIZI is een netwerk van ondernemende vrouwen en staat voor diversiteit; ondernemer, manager, medewerker of expert, met elkaar kun je grootse dingen doen. Netwerken biedt zichtbaarheid. Iedereen kan aan een activiteit meedoen of (mee)organiseren en daarmee anderen inspireren. Het maakt verbinden mogelijk door elkaars ervaringen en standpunten te delen groei je samen en kom je samen sterker te staan.

Dit zijn allemaal eigenschappen waar Katinka zich altijd hard voor maakt. Samen sta je sterk! Ze laat jou ook graag in de spotlight staan, middels een prachtig zakelijk portret zodat niemand meer om jou heen kan en/ of door je voor te stellen aan haar groeiende netwerk. Let’s do this together!

Pin It on Pinterest

Share This
× WhatsApp!