Ik sta in de lift naar boven, eindelijk op weg naar de fotoshoot die ik al zolang wil doen.

Al jaren wil ik een boudoirshoot van mezelf, maar op de een of andere manier is het er nooit van gekomen. Mijn vader was freelancefotograaf dus foto’s van mezelf was ik wel gewend en de camera is voor mij dan ook niet vreemd. Mijn vader is er helaas al jaren niet meer en heb daarna nog maar weinig voor een camera gestaan.

Het was nooit het goede moment, ik schommel al jaren met mijn gewicht en honderd andere smoesjes en excuses. Ondanks dat de coronatijd een hele vervelende en nare tijd is geweest, is het ook nog ergens goed voor geweest. Het heeft mij doen nadenken wat ik allemaal nog graag wil en dat je niet moet wachten met dingen die je al een tijd wilt of moet doen.

En precies in deze rare tijd komt er op facebook een bericht van Katinka langs, voor een boudoirshoot! Dit moest zo zijn! Meteen grijp ik de kans om een mailtje te sturen en wacht ongeduldig een reactie af.

De volgende dag belt Katinka mij op om een kort kennismakingsgesprekje te hebben en na aanleiding van mijn aanmelding. Het is een ontzettend leuk gesprek en Katinka vraagt mij waarom ik graag een boudoirshoot wil en waar boudoir voor mij voor staat. Ik vertel dat ik nu eindelijk het idee heb er klaar voor te zijn voor mezelf en weer wat lekkerder in mijn vel zit.

Na afloop van het gesprek plannen we een datum in voor de shoot en ik heb meteen iets om naar uit te kijken.

De weken erna ben ik alleen maar bezig met outfits zoeken en kopen en leuke accesoires uit te zoeken, heerlijk die voorpret.

De lift is inmiddels boven aangekomen, en ik pluk nog wat aan mijn haar. Onzinnig natuurlijk want dat wordt straks allemaal gedaan. Ook dat ik helemaal niets aan make up op heb vind ik wat vreemd, ik ga namelijk nooit zonder iets op mijn gezicht de deur uit haha.

Voor iemand die een enorme controlfreak is is dit best een dingetje merk ik,maar je moet er iets voor over hebben

Ik druk op de bel en heb best zenuwen, dit is toch echt wel buiten mijn comfortzone, vreemde stad, nieuwe mensen.

Al snel word de deur opengedaan door Anja, de rechterhand van katinka en ik word ontzettend warm en vriendelijk onthaald.

We lopen door de hal onderweg naar de visagie en eenmaal door de deur heen staat Steven de visagist mij al op te wachten naast de visagiestoel. Een ontzettend warm welkom en ik voel me al snel niet meer zo gespannen. Bij de spiegel staat een bordje: Welkom Sylvana, geniet van je shoot. Een klein gebaar maar zo leuk! Ik maak er meteen een foto van. Ik neem plaats in de stoel en er word begonnen aan mijn make up. Valt hier nog iets van te maken grap ik? Met de minuut zie ik mezelf veranderen en ik vind het spannend maar ook erg leuk tegelijk. Ondertussen hoor ik Katinka in de studio foto’s maken. Als ik wat meer in de make up zit loopt ze even kort binnen. Hoi! Zegt ze, wat zit jij hier mooi te wezen.

Ik kan niet praten want mijn lippenstift word net gedaan. Ik glimlach wat

Steven vraagt of ik wel eens smokey eyes heb gehad. Nee antwoord ik maar ik weet dat ik het wel heel erg mooi vind. Daarbij ook nog wat rode lipstick omdat dat zo mooi matcht met mijn nagels,mooie opplakwimpers en voila!

Heel anders dan dat ik mezelf altijd opmaak en ik moet er even kort aan wennen maar daarna vind ik het super mooi. Wat een transformatie! Dan gaat het toch echt beginnen en komt Katinka me halen.

We gaan samen even door mijn tas en garderobe heen en ik trek de een na andere outfit aan. Het duurt niet lang voordat ik me goed op mijn gemak voel, en best snel merk ik. Katinka heeft daar echt een gave voor. Ik ga in poses staan hangen en liggen en merk dat het met de minuut beter en meer ontspannen gaat. Aan de telefoon heeft katinka me gezegd dat ik me helemaal niet druk moet maken om het feit dat ik overgewicht heb,dat zie ik helemaal niet zei ze en dat is bij mij helemaal niet nodig. Tijdens de shoot merk ik pas dat dat inderdaad zo is en kan ik het loslaten. Ik voel me heel erg mezelf maar toch in een ander ‘jasje’

Wanneer Anja en de assistente met hun telefoons nog even wat foto’s en filmpjes maken voor achter de schermen gaat dat allemaal vanzelf en vind ik dat al snel prima en gewoon.Katinka en ik gaan het moodboard door wat ik heb meegenomen met wat poses die ik graag wilde hebben van mezelf en voor ik het weet zit het er op. Zo genoten van de shoot dat ik de tijd helemaal niet meer in de gaten had.Maar wat een ervaring rijker ben ik en wat een leuke dag heb ik gehad.

We maken een afspraak voor de ‘photo reveal’en ik ga met een voldaan gevoel naar huis toe.

Het resultaat een paar weken erna was schitterend. Ik had er letterlijk geen woorden voor en heb wel wat traantjes weggepinkt bij het zien van de diashow van mijn foto’s. Jezelf zien van een heel andere kant en als een sterke zelfverzekerde vrouw is echt iets moois en bijzonders.Nog elke dag ben ik blij dat ik deze shoot eindelijk heb gedaan voor mezelf en kan niet wachten tot ze bij mij thuis een mooi plekje krijgen.

Pin It on Pinterest

Share This
× WhatsApp!