Ook wij,  van Katinka Tromp fotografie, staan vandaag stil bij alle vrouwen op de wereld.

Alle vrouwen…… wie zijn dat dan?

Het zijn de krachtige, zelfverzekerde vrouwen die het verschil maken, soms zelfs op grote schaal. Zij maken impact en betekenen iets voor anderen, hebben een voorbeeldfunctie.

Maar het zijn ook de vrouwen in moeilijke situaties, vrouwen die op de vlucht zijn, vrouwen die ziek zijn, vrouwen die leven in erbarmelijke omstandigheden of door anderen beperkt worden in hun persoonlijke en/of maatschappelijke ontwikkeling.

We staan dus ook stil bij jou! Wie ben jij ? Waar kom jíj vandaan!?

Wat zijn jouw dromen en wat heb jij nodig om te stralen en je net zo sterk en zelfverzekerd te voelen in jouw wereld, waar jij het verschil kunt maken?

Wij hebben in onze studio al enorm veel verschillende vrouwen mogen ontvangen en gefotografeerd. Allemaal vrouwen met een eigen verhaal en redenen om zichzelf te laten vereeuwigen op het moment dat zij, vanuit liefde voor zichzelf, die innerlijke kracht vast willen leggen.

Uit die prachtige verhalen hebben we  er ter inspiratie een paar uitgepikt om met jou te delen.
Alle verhalen hebben te maken met passie, dromen die uitkomen, kracht en overwinning. Maar de mooiste en sterkste drijfveer, die als een rode draad door alle verhalen heen loopt is toch de Liefde, de liefde die deze vrouwen, soms pas na vele jaren, aan zich zelf durven geven.

Christa Oppers

Christa Oppers- Beumer

Het verhaal van Christa gaat over een vrouw die zich staande wist te houden in de soms keiharde mannenwereld bij Defensie. Uiteindelijk maakte ze binnen de Luchtmacht een glansrijke en indrukwekkende carrière.

Haar carrière begon in 1978 op achttien jarige leeftijd aan de KMA, waar ze na vier jaar als aller eerste vrouw afstudeerde tot luchtmachtofficier. Wat een geweldige prestatie!

Haar vastberadenheid en wilskracht heeft haar, vooral in het begin, door moeilijke perioden heen geloodst. Zo werd zij regelmatig in het voorbij gaan door haar mannelijke collega’s “Luchtmachthoer” genoemd. AU!
Waar de ene meerdere te beschermend optrad, waardoor ze door haar mannelijke collega’s niet serieus werd genomen, wilde de volgende haar niet in zijn squadron omdat hij vond dat “vrouwen zeuren”, “vrouwen kunnen dat niet” en als klap op de vuurpijl zei; ”Je komt er bij mij niet in”.

Als leidinggevende van enkel mannen kreeg Christa regelmatig te maken met platte porno en tegen  de kastwand aangeplakte pinups. Zo bouwde zij, zoals ze het zelf zegt, haar “Tefalrug” op.
Uiteindelijk werd zij wél commandant van de lanceerinrichtingen van Nike raketten. Een enorme verantwoordelijkheid om leiding te geven aan een ploeg van 25 man en te beslissen over het binnen loodsen van vliegtuigen en het indrukken van de lanceerknop. Gelukkig is dit bij oefeningen in Kreta gebleven en lagen de denkbeeldige doelen ver weg in zee.

De laatste vier jaar van haar prachtige carrière heeft ze afgesloten als defensie attache in Canada.
Het was de kers op de taart van de schitterende 35 jaar durende loopbaan van een wilskrachtige vrouw met passie en een droom!

Pauline

Pauline van den Boogert

Toen Pauline de oproep zag voor de 40 plus campagne van Katinka Tromp fotografie, was zij wel toe aan een cadeau voor haar zelf. “Even lekker mijzelf verwennen, rust in mijn lijf”.

Pauline is na een lange relatie nu weer alleenstaand en heeft sinds haar afstuderen een bloeiende carrière, onder andere binnen de inspectie voor de Gezondheidszorg. Tegenwoordig ziet zij vooral toe op ouderenzorg waarin ze vanuit vrouwelijk leiderschap en met begrip de zachte kant opzoekt in de wereld van  complexe zorg. Ze vindt dat vrouwen als collega’s elkaar moeten supporten zodat ze elkaar kunnen versterken.

Het mooie aan Pauline is dat ze een brug weet te slaan tussen haar werk en haar creativiteit. Zij is namelijk in haar vrije tijd zangeres en op dat podium heel goed in het vertellen van verhalen. Het Nederlands talige lied en teksten met een krachtige boodschap hebben hierbij haar voorkeur.  Met bijvoorbeeld liedjes van Ramses Shaffy en Liesbeth List, weet ze haar toehoorders te raken en kan ze vertellen vanuit haar eigen gevoel. Met teksten die háár raken, durft zij zelf kwetsbaar te zijn.

Iedereen heeft z’n eigen verhaal en mag er ook zijn. Dat is meteen de verbinding naar haar werk als Senior Inspecteur in de gezondheidszorg. Naast kwaliteit van zorg ook kijken naar de mens. “Wie zijn dat nou, die mensen binnen die ouderenorganisatie? Wie werken daar? Wie wonen daar? Ook al moet je in zo’n organisatie wel eens ingrijpen, je moet de mensen nooit de rug toekeren, maar er naast gaan staan”

Pauline is een gevoelige maar sterke vrouw met Passie, die zonder het zingen haar werk op deze wijze nooit had kunnen doen.

Annette Vermaas

Annette Vermaas- Meeuwen

Annette is werkzaam in de gehandicaptenzorg en maakt zich als FNV kaderlid en vakbondsconsulente sterk voor haar collega’s. Annette is een ‘zorger’, haar werk is haar dus  op het lijf geschreven. Ze voelt zich sterk en onafhankelijk en heeft zichzelf op haar verjaardag een prachtige Wall Art cadeau gedaan om er blijvend aan herinnerd te worden hoe sterk en stralend ze tegenwoordig door het leven gaat.

Maar, dat is niet altijd zo geweest.
Als ‘zorger’ liep ze al snel in haar eigen valkuil en kwam ze er op zeker moment achter dat ze zichzelf volledig vergeten was, onderweg kwijtgeraakt in het zorgen voor haar geliefden. Ze leverde zichzelf uit in haar huwelijk en voelde zich onzeker, bang en ongelukkig. Apathie en verlamming maakten dat Annette te lang in die situatie bleef hangen. Tót het moment dat iemand haar pad kruiste en haar een spiegel voorhield. Die ontmoeting veranderde haar leven. Het contact groeide uit tot een waardevolle vriendschap, waarbinnen ze nog steeds de hulp en steun kan vinden wanneer ze dat nodig heeft.

Annette kan weer dromen en sterker nog, ze heeft de kracht weer gevonden uitdagingen aan te gaan en die dromen werkelijkheid te laten worden. Vorig jaar is ze gescheiden, staat volledig op eigen benen en groeit in haar rol als FNV consulente.

De volgende stap in haar persoonlijke ontwikkeling is het halen van haar rijbewijs zodat ze daarmee ook een volgende stap in haar carrière kan gaan maken.

Annette heeft eindelijk de liefde voor haar zelf weer terug gevonden.

Lizette de Vries

Lizette de Vries

Na een periode van veel verlies, onderdrukking en gedwee en zwak in haar relatie staand, vond Lizette zichzelf weer terug. De ingrijpende beslissing om die periode te beëindigen, werkte als een bevrijding  waardoor zij de kracht in zichzelf weer wist aan te boren en de regie van haar leven weer in eigen hand nam. `Ik bepaal tenslotte zelf wat ik doe met mijn leven´

Toen kwam er een tegenslag. Begin 2019, als donderslag bij heldere hemel en hij heette `Endeldarmakanker fase 3` met aantasting van de lymfeklieren.
Bestralingen, chemo en een lastige operatie volgde waardoor ze nu met een blijvende stoma en een dichtgenaaid achterste door het leven gaat. Maar…. door de gevonden kracht en bevrijding in de voorliggende periode, wist zij prima met haar ziekte om te gaan. Een lastige periode maar vooral geholpen en bijgestaan door lieve vrienden en vriendinnen zoals Katinka maakte het ook weer tot iets moois.

Toen kwam Corona en de eerste lockdown bracht ook meteen de haar grootste liefde mee. Nog voor het einde van de tweede lockdown heeft een huwelijk deze liefde inmiddels bezegeld.

Als voorzitter van de patiënten adviesraad en bestuurslid van de landelijke Sichting Darmkanker , draagt Lizette nu haar steentje bij en deelt zij haar ervaringen met lotgenoten.

Liefde en Passie, de twee kernwaarden die net als bij de andere vrouwen, het leven ZIN waarde geven.

Pin It on Pinterest

Share This
× WhatsApp!