Vijf manieren om je humeur deze winter een flinke boost te geven

Deze winter kan een bijzonder moeilijke tijd voor je zijn. Dus dachten we na over hoe we jou zouden kunnen helpen en besloten om een lijst met tips te maken waarvan we denken dat ze je humeur zullen verbeteren.

Als je je momenteel een beetje down voelt, zijn deze iets voor jou! Probeer deze stemming prikkelende tips uit om de post-feestdagen-blues te verslaan;

TIP 1. maak plannen, maak een moodboard!

Na deze bijzondere feestdagen met Covid-19 in ons achterhoofd, kun je soms een beetje last hebben van de winterblues. Zeker als je in deze rare tijden geen leuke dingen hebt om naar uit te kijken. Dus maak er een paar!

We weten dat het lastig wordt om concrete reisplannen of boekingen voor evenementen te maken, omdat we nog niet weten wanneer het leven terugkeert naar een of andere vorm van “normaal”, maar je kunt nog altijd je wensenlijstje maken.

Bedenk wat je zou willen doen en waar je dit jaar naar toe zou willen. Maak nu je voorlopige plannen en werk die helemaal uit. Zoek bijvoorbeeld de steden of plaatsen uit die je zou willen bezoeken en maak een virtuele toer langs alle bezienswaardigheden. Bekijk online een expositie of museum in de plaatsen in de buurt. Kies plaatselijke restaurants uit en kook zelf iets uit het gepresenteerde menu. Knip, plak, teken, kleur en bedenk leuke teksten om van je hele tour een moodboard te maken. Zodra de beperkingen worden opgeheven, bent je helemaal klaar voor de definitieve boeking en vertrek om alle voorbereidingen ook life te gaan beleven!

Alleen al het nadenken over je verwachtingen en plannen voor het komende jaar kan je humeur een boost geven, je opbeuren en je iets geven om naar uit te kijken!

 

TIP 2. blijf in contact met familie en vrienden

Als de lockdowns in 2020 ons één ding hebben geleerd, is het hoe belangrijk het is om in contact te blijven met onze vrienden en dierbaren. Óók in 2021! Als mens verlangen we allemaal naar verbinding, en wanneer we geen interactie hebben met anderen, kan dit ertoe leiden dat we ons geïsoleerd en eenzaam gaan voelen.

In contact blijven, ondanks dat we elkaar niet persoonlijk kunnen ontmoeten, is dus heel belangrijk voor onze geestelijke gezondheid. Zorg er dus voor dat je je contacten onderhoud.

Is bezoek thuis ontvangen lastig? Ontmoet elkaar dan buiten en spreek met iemand af om een stevige wandeling te maken in de natuur. Al wandelend even bijkletsen, of juist niet, maar in ieder geval goed voor lichaam en geest. En waarom zou je niet eens afspreken om regelmatig een, of zelfs meerdere, familieleden of goede vrienden te bellen?

Plan bijvoorbeeld wekelijks een vast moment in om elkaar te beeldbellen, bijvoorbeeld via Zoom, Teams of FaceTime. Creëer een groepje om online te borrelen of te theeën. Samen eten bij kaarslicht behoort zelfs tot de mogelijkheden.


TIP 3. lach meer en veel!

Dat brengt ons mooi bij de volgende tip; Lachen helpt om je humeur te verbeteren. Dus, als je je neerslachtig voelt en jezelf op moet halen, kan lachen het medicijn zijn dat je nodig hebt! Het stimuleert de feel-good endorfines in je lichaam en zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelen.
Waarom zou je ook geen tijd besteden aan het ophalen van herinneringen aan mooie tijden en lekker de ( vakantie) fotoalbums doorbladeren. Óf dat te gekke feestje terugkijken op video, DVD of zelfs Dia voorstellingen? Ook híer kun je overigens online gasten bij uitnodigen. Super gezellig!

Wat ook helpt om je lachspieren in beweging te krijgen, is het bekijken van je favoriete stand-up comedian of het opzetten een goeie lachfilm op tv. Het luisteren naar een hilarische podcast of misschien zelfs dat moppenboekje uit de WC, het zal je allemaal helpen je mondhoeken weer omhoog te laten krullen, dát is zeker!


TIP 4. doe aan lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging is ook een geweldige manier om je humeur op een natuurlijke manier te verbeteren.
Hoewel het heel verleidelijk kan zijn om je een weg te banen door de laatste kerstchocolaatjes en bij koud weer met een iPad op de bank te blijven hangen, probeer in plaats daarvan eens in beweging te komen. Pas een of andere vorm van lichaamsbeweging in je dagelijkse routine. Maak een wandeling, dagelijks een half uur is al voldoende, fiets een stukje in plaats van de auto te pakken, of doe een dansje in eigen woonkamer mat je favo muziek! Het zal je humeur verbeteren en je zult je er daarna beter en energieker door voelen.

 

TIP 5. doe iets nieuws!

Jezelf uit je comfort zone duwen is ook een geweldige manier om je humeur na de feest dagen een boost te geven. Dus waarom zou je je bucket-list niet opnieuw bekijken, prioriteren en beginnen met het aanvinken van die punten die nu ergens achteraan staan!

In plaats van goede voornemens te maken die na de eerste paar weken van het jaar weer wegzakken en vergeten worden, kun je vast ook wel een paar kleinere doelen bedenken die wél haalbaar zijn en waar je helemaal gelukkig van wordt.Je hebt misschien besloten dat dít het jaar is waarin je een instrument leert bespelen, van baan verandert, weer helemaal fit wordt of een nieuwe taal gaat leren?
In dát geval, beantwoorden we heel graag jouw telefoontje op 06-53 93 86 25 of stuur ons een e-mail en wij hopen jou snel te mogen verwelkomen!

Pin It on Pinterest

Share This
× WhatsApp!