Jeetje waar moet ik beginnen. Het heeft me zoveel meer gebracht dan alleen maar mooie foto’s.

Als ik voorheen in de spiegel keek, zag ik altijd alleen maar imperfecties. Mijn eetverslaving heeft mijn leven beheerst. Om deze nu de baas te zijn, heb ik als ondersteuning de foto’s nodig om te voelen dat het nu goed is. Ze showen mij mijn eigenschappen die ik zo belangrijk vind; Sexy, ongedwongen, lol maken, glamour en serieus.

Sexy omdat ik mezelf door andere ogen heb leren zien. Katinka heeft gezien wat ik ben en dat ben ik eindelijk zelf ook gaan zien. Ik voel me nu echt mooi en sexy.

Ongedwongen lol maken, iets wat als vibe tijdens de shoot echt heerlijk was. Ontspannen en ongedwongen durfde ik mezelf letterlijk bloot te geven, ik liep door de studio in mijn lingerie en het kon me gewoon niks schelen! De sfeer van die dag wil ik zo graag vasthouden. Positiviteit en maling hebben wat anderen van mij denken. ” Boeie!” Is mijn motto geworden. Ik heb een knop om kunnen draaien. Ik zie nu de Desiree die ergens in mij verstopt zat. Twee jaar geleden wilde ik al een shoot bij Katinka doen, maar toen zat ik nog te veel in mijn eigen bubbel en kwam de echte ik nog niet naar buiten. Het was nog niet mijn moment. Ik durfde nog niet te boeken. Voorheen als iemand op straat naar me keek, dacht ik. Oh.. wat zal hij/zij denken? Nu denk ik; Kijk maar, dit is wie ik ben! Maar vooral het gevoel; Ik leef! Nu durfde ik het wel en was ik er eindelijk klaar voor. Het nummer “Ready to love myself” van Rondé kwam in deze periode uit en slaat qua tekst de spijker op zijn kop!

Het glamour gevoel is iets wat ik weer voel. Sinds de fotoshoot experience en de make-up tips van de visagist van de studio Glam Team draag ik weer make-up. Zelfs lippenstift en oorbellen … Ja echt, elke dag! Ik maak weer tijd voor mezelf en geniet er helemaal van. Vroeger wilde ik altijd fotomodel worden. Ik liep modeshows. Dit gevoel ging weg toen ik anorexia kreeg. Ik geloofde niet meer in mezelf, maar nu is het weer terug! Ik had de tijd en deze fotoshoot echt nodig om op een andere manier naar mezelf te kijken. Als de verbouwing in mijn slaapkamer straks af is, hang ik mijn wall art ook eindelijk aan de muur, daar ben ik zo trots op! Er komt straks een kaptafel te staan met mijn make-up en haarspullen en daarboven hang ik het op. Samen met 2 portretten die op de kaptafel in een standaard komen staan. Echt mijn plekje.

Het album ligt opengeslagen op een prominente plek in huis. Ik vond zwart-wit foto’s vaak het mooiste, dat verdoezelt zo lekker, maar het album ligt open op de portretten in kleur hoor! Het geeft zoveel meer zelfvertrouwen, iedereen mag het zien!  

Ook voor mijn serieuze kant, zoals keuzes op werk heeft het invloed gehad. Doordat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen, durf ik meer voor mezelf op te komen.

Ik heb zelfs mijn geliefde kleding maken weer opgepakt. Ik heb mijn uren anders ingedeeld en ga één dag in de week mijn passie voor mooie materialen en naaiwerk weer oppakken met de hulp van twee zeer gewaardeerde collega’s uit het vak, waar ik een aantal jaren mee heb samengewerkt vroeger, zo leuk!

Op de planning staat al een tijdje een tatoeage, i.p.v. op mijn enkel wil ik het nu op mijn onderarm, een meer zichtbare plek. Rode gladiolen met een blauwe vlinder. De rode gladiolen staan voor trots, kracht en overwinning. Een blauwe vlinder symboliseert dat je het zelf moet doen in je leven. Ik ben die blauwe vlinder en zit trots, vol kracht en overwinning op de bloemen. Ik durf eindelijk alles van binnen in mij naar buiten te laten komen.

Ik hoop dat steeds meer vrouwen voor zichzelf gaan kiezen en dit hunzelf ook gunnen. Het is precies het goede zetje in de rug wat ik nodig had. De portretten helpen mij elke dag weer om het vol te blijven houden mezelf zo mooi te voelen.  Ik gun dit iedereen!

Liefs Desiree xoxo

#fallinlovewithyou #jemagerzijn #femineessence

Pin It on Pinterest

Share This
× WhatsApp!