Eén foto op je website is leuk maar voldoet lang niet aan het minimaal dat je nodig hebt. Je klanten moeten je leren kennen, ze gaan je gezicht herkennen en ze moeten je gaan vertrouwen. Dit doe je allemaal door verschillende type foto’s van jezelf op jouw website te plaatsen. Ik vertel je wat de meest gebruikte portretten zijn die je nodig hebt als ondernemer. 

Een subliem zakelijk portret

Een must voor elke ondernemer, je hebt er minimaal 3 nodig om je social media platforms te voorzien van de beste versie van jezelf. Portretten die de klanten aantrekken waar mee jij wilt werken. Recht vooruitkijkend in de camera! Alleen jij – niet eentje waar je ex is uitgesneden!!- ook geen vakantiefoto. Zorg ook dat je portret helder, gefocust, goed belicht is. en je ogen sprankelen met zekerheid & kracht.

Blog post beelden

Brainstorm over een lijst blog posts die je in de toekomst wilt schrijven en creëer beelden die hier bij passen. Bijvoorbeeld: Heb je een blog over gezond eten, maak dan de foto die erbij hoort met fris, kleurrijk en appetijtelijk eten met jou erbij. Altijd met jou erbij – dat is goed voor de herkenning van je brand.

Horizontale foto’s

Verticale foto’s zijn leuk maar je hebt ook een goede selectie horizontale foto’s nodig voor je website en banners voor o.a. Facebook en LinkedIn. De grootste klacht die ik van website designers hoor is dat klanten niet genoeg horizontale beelden aanleveren.

Kijkend naar de zijkant.

Onze hersens worden getriggerd waar je ogen naar kijken. Dus gebruik deze foto naar de zijkant kijkend bijvoorbeeld voor de “klik hier” button of een “call to action”! Het resultaat zal het bewijzen.

Negatieve ruimte

Ofwel ruimte om je foto heen, of het nou aan de linkerkant of rechterkant is maakt niet zo heel veel uit. Het geeft je de ruimte om tekst op je foto te zetten. Het hoeft niet noodzakelijke een effen achtergrond te zijn, en de achtergrond kan makkelijk worden verlengd.

EXTRA TIPS

* Geef mensen een sneek peek/bts van wat je bedrijf/ wat je werk inhoud. Ze willen jou leven kennen en hoe je dingen doet.

* Vergeet niet close-up & details foto’s

* Misschien interactie met je klanten.

* Heel belangrijk is je echte IK te laten stralen

* Gebruik echt beelden van jou en geen stock images, dit helpt om een sterke band te bouwen met je volgers / klanten.

* Potentiële klanten willen je leren kennen, om te zien of ze met jou willen werken. Mensen kopen eenmaal van mensen.

TO KNOW – TO LIKE – TO TRUST

Ik hoop dat deze tips je hebben geholpen en ik kijk er naar uit om je te leren kennen.

Interesse in een Personal Branding Photoshoot Experience? Bekijk hier de dames & heren die je voor zijn gegaan.

Pin It on Pinterest

Share This
× WhatsApp!